(Sori Caps, en tee tätä enää toiste, nyt oli vaa pakko, että kaikki kattois tän ja auttais parhaan taitonsa mukaan)

Aloin tässä miettii, että mitä mä teen kesälomalla. Joo, onhan mulla jotain suunnitelmiakin, mutta... painotus sanalla jotain. Meen ratsastusleirille heinäkuussa, käyn viis kertaa Särkänniemessä, kerran yhdellä kivalla kotieläinpihalla, kerran Turussa (ehkä?), serkun kanssa päätettiin mennä kerran tutkiin jotain kaupunkia ja viettää päivä sekoillen siellä (tätä odotan)... Ja tota. Olikohan muuta? Kerran viikossa tietysti ratsastustunti ja ainaki toisen kerran viikos pitäis käydä hoitoheppa hoitamassa. Mutta silti. Noi puuhat ei millään täytä kahden kuukauden kahden viikon tekemisiä. Eli ne päivät, joille ei ole mitään erityisempiä suunnitelmia menee netissä ollessa ja lueskellessa.

Ja taas mun päähän iskeytyi yks idea... Nää mun ideat, joita satelee melko nopeeta tahtia, on yleensä vähemmän käytännöllisiä ja tarpeellissia ja järkeviä ja vielä vähemmän pitkäkestosia.

Mutta itse ideaan. Jos tekisin jonkin ISON esitelmän/tutkielman jostain aiheesta. Paljon tekstiä, erilaisia kyselyjä, joihin pyydän vastauksia vaikkapa netissä, paljon hyviä kuvia aiheesta ja sillain. Ja tekisin tän sillain, että etsisin tietoa kirjoista, joten kirjastossa tulis vietettyä aikaa, vaikka asiat löytyiskin sitten helpommin netistä. Tulis ainakin rajoitettua netin käyttöä vähän, jos aika kuluis kirjastossa. Ja jos tarvetta koulussa syksyllä olis esim. jonkun aineen numeron nostamiseen, niin vois oikeen nuoleskella opee ja sanoo jotain joskus: "Hei, opettaja. Olisko jollain tunnilla mahdollista pitää esitelmä *tästä* aiheesta? Tein kesällä aika suuren tutkielman ko. aiheesta ja nyt tekisi mieli esittää tulokseni myös muulle luokalle." *Omahyväinen ja itserakas hymy*

En yleensä tykkää nuoleskella opettajia, mutta ois kiva koittaa yläasteen opeihin. :D

Ongelma:
Mikä aihe? Ehdotuksia otetaan vastaan. Joku aihe, josta sais todella ison tutkielman. Ja josta löytyis myös tietoa. Ehkä joku henkilö? Ehkä joku keksintö? Ehkä joku maa? Meibi joku ihan muu.