Kerrompa nyt mitä tänään puuhasin tallilla. Jos tahdot lukea 13 vuotiaan tyypin tylsyyksissään kirjoittaman yksityiskohtaisen selostuksen tallipuuhistaan, niin ole hyvä ja jatka eteenpäin.

Isoveljeni (18 v, juuri saanut autokortin) kuskasi tallille. Koko matkan kuunneltiin "radio ysiviisseikaska, tampereen parasta rokkia" -radiokanavaa. Ei sieltä mitään kummempaa tullut. Muutaman ihan ok biisin sentää kerkesin 25 minuutin automatkalla kuuleen. Kun sitten päästiin tallille, nousin autosta ja pyysin veljeeni tuleen hakeen siinä seittemän maissa. Sillon kello oli jotain puoli viis.

Kaverini olikin jo tulleet. Heillä oli tänään tunti. Toinen kaverini oli jo laittamass ratsuaan valmiiksi. Siinä sitten juteltiin, naurettiin ja näin, kun kaverini laittoi heppaansa. Taisin siinä harjata jotain suojia aikani kuluksi. Toisen kaverini heppa oli jo edellisellä tunnilla juoksemass uraa pitkin, joten sitä ei sitten tarviinnut laittaa kuntoon (hohoo, mikä päättelykyky). Sitten, kun kaverini menivät laittaa turvaliivejää ja kypäriää päällee, katsoin vähä tämän toisen kaverini ratsua, ettei vaikka sotkisi itteään ohjiinsa, vaikka ohjat olikin sillain jalustimen takana. Varmuuden vuoks.... Öhöm, tämä hevonen ei kyllä tuona aikana eväänsä (nojoo, jalkaansa) liikauttanut, vaan seisoi paikoillaa. Jjepa. Sitten, kun kaikki tuntilaiset oli saanee hevosensa kuntoo, lähettii maneesille.

Maneesissa pidin toisen kaverini hepasta kiinni sen aikaa, ku hää nous selkään. Tyypillä oli kädessää pitkä raippa, jonka oli ottanut tallista jo mukaansa. Sitte hää sanoi, että tuotkos Juuli lyhemmän raipan. Toin sen. Sitten hää sanoi, että se on liian lyhyt. Hain pidemmän. Liia pitkä. Löyty sentäs sopivakin. :'D

Kattelin sitte tuntia. Menivät samaa puomirataa kuin mitä olin eilen oman tuntiryhmäni kanssa mennyt. Alkuverkat, sisältäen kevyttä ravia uralla ja pääty-ympyrällä yhden maapuomin ylitys. Sitte samaa laukassa. Pitkät ohjat ja välikäynnit. Sitte alkoivat menee pieniä osia siitä radasta. Lopulta koko rata.

Tunnin jälkee otin toisen kaverini ratsulta satulan pois ja vein sen paikoillee. Sitte pesin tän koo oo piste hepan kuolaimet ja putsin suitset. Sitte vaa sekoilee kavereitte kaa, jotka hoisi ratsujaa pois.

He on kyllä maailma parhaita. :'D Voi että mitä läppää oikeesti heitetää. Jokku ns. ulkopuoliset vois pitää meitä vähä outoina tai jii tee än, jos kuulis meiä juttui. :D

Veli tuli 6 minuuttia yli seittemä hakee. Semmottiis.